Your Event

Hartelijk welkom

Certainty Racing Team begint raceseizoen met drie overwinningen!

10-04-12


Met drie overwinningen in de uiterst competitieve Renault Clio Cup, had Certainty Racing Team het nieuwe raceseizoen niet beter kunnen beginnen. Niels Langeveld dwong tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort bij de concurrentie groot respect af, door het seizoen met een klinkende dubbelzege aan te vangen. Langeveld keerde daardoor als klassementsaanvoerder huiswaarts. Ondertussen maakte teamgenoot Edgar van der Ende voor 18.821 toeschouwers zijn debuut achter het stuur van een Clio en scoorde direct een overwinning in de Olympia Cup. Ook teamgenoten Marcel Duits en Jim Raaymakers waren onder de natte omstandigheden goed op dreef. 


Niels Langeveld: ‘Beter dan dit kan niet!’
Het glansrijke weekeinde van Niels Langeveld begon al op zaterdag, waar hij zich verzekerde van de pole-positie voor beide races. Daarmee was Langeveld veel ervaren autosporters, zoals regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen te vlug af. Ook in de races stond er geen maat op het 24-jarige talent, die onder regenachtige omstandigheden van start tot finish in beide wedstrijden de concurrentie het nakijken gaf. Langeveld gaat daarom nu in de meest competitieve raceklasse van Nederland aan de leiding van het klassement. “Dit is de ultieme kick-off van het seizoen. Ik had liever geen regen gehad, want ik had nog nooit op deze regenbanden gereden. Maar beter dan dit had het weekend niet kunnen gaan!”

Marcel Duits: ‘Ga voor topdrie klassering’
Marcel Duits bood op een nat en glad Circuit Park Zandvoort volop competitie en sleepte een vijfde en zesde plek uit het vuur. “In de eerste race heb ik echt het maximale eruit gehaald, door als zevende gestart op te klimmen naar de vijfde eindplek”, concludeerde Duits. “In de tweede race had ik het moeilijker. Ik kon niet echt aanvallen doordat mijn banden heel weinig grip hadden en kwam uiteindelijk als zesde over de meet. Maar als ik tijdens alle zeven weekenden dit jaar in de top zes blijf finishen, is een eindklassering bij de eerste drie haalbaar. En daar ga ik voor!”

Edgar van der Ende: ‘Als een gillend meisje over de finish!’
Edgar van der Ende maakte een indrukwekkend debuut. De 20-jarige student eindigde in de Olympia Cup als eerste en tweede en kon zich daarmee de beste debutant van het startveld noemen. “Het ging echt heerlijk”, jubelde Van der Ende na afloop van de podiumceremonie. “Het testen heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een paar mooie inhaalacties kon ik mijn weg naar voren vinden, al liep ik daarbij wel een kromme velg op. Maar met het stuur scheef, kan je nog steeds racen en ik hield de snelheid er vol in. Als een gillend meisje ging ik over de finish!”

Jim Raaymakers: ‘Superveel geleerd’
Jim Raaymakers slaagde er in om zich – tijdens zijn eerste weekend in de Renault Clio Cup – onder de verraderlijke omstandigheden staande te houden in de felle competitiestrijd. De eerste race eindigde hij als 19e algemeen en 8e in de Olympia Cup. Tijdens de tweede manche zag hij de finish niet. “Ik had in de eerste race een goede start, maar merkte al snel dat de rembalans te ver naar voren stond. Daardoor blokkeerde ik regelmatig mijn banden en verloor de aansluiting. De tweede wedstrijd ging beter. De auto was goed, maar ik had liever gezien dat het dit weekeinde droog was gebleven. Want door de natte omstandigheden kreeg ik weinig temperatuur in mijn achterbanden en sloeg de achterkant drie ronden voor het einde om en eindigde ik diep in de grindbak. Helaas, maar door het hoge niveau, heb ik in korte tijd al superveel geleerd.”

De volgende race in de Renault Clio Cup wordt 19 mei verreden in het voorprogramma van de 24 uur van de Nürburgring, Duitsland. Tijdens de hoofdact komt teameigenaar Dillon Koster ook in actie met een BMW Z4.

UITSLAG KRUIDVAT GILLETTE PAASRACES
Renault Clio Cup Race 1: 1. Niels Langeveld, 15 ronden in 31:54,152 minuten, 2. Sebastiaan Bleekemolen op 13,669 seconden, 3. Rene Steenmetz op 14,544, 5. Marcel Duits op 20,632, 9. Edgar van der Ende en 19. Jim Raaymakers op 1:23,256
Renault Clio Cup Race 2: 1. Niels Langeveld, 13 ronden in 30:46,684 minuten, 2. Sebastiaan Bleekemolen op 1,963, 3. Rene Steenmetz op 4,909, 6. Marcel Duits op 7,597, 7. Edgar van der Ende op 9,045 en 21. Jim Raaymakers op 3 ronden.

Certainty Racing Team is partner van Your-Event.nl 

© copyright 2020  Your-Event.nl

Site by: Egogo Websolutions