Your Event

Hartelijk welkom

Kalender Circuit Park Zandvoort 2012

02-02-12


25 February 2012  2e Circuit Short-Rally
Na een succesvolle eerste editie mocht een vervolg niet uitblijven. Het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort wordt weer omgetoverd tot een uitdagende rallyproef met een mix van asfalt en onverhard wegdek. Gratis toegang, parkeren 10 euro per auto.

04 March 2012 Final 4
De Final 4 vormt het toneel van de grote finale van het Winter Endurance Kampioenschap. Er valt slecht voor 1 equipe de wintertitel te winnen, waarbij punten kunnen worden gescoord in vier verschillende klassen. Beleef dit evenement mee op zondag 4 maart. 

25 March 2012 Runners World Zandvoort Circuit Run
De bandenwarmers en de benzinedampen maken plaats voor sportschoenen, zweetbandjes en een uitdaging voor hardlopers. De jubileumeditie van de Runners World Zandvoort Circuit Run is een hardloopevenement wat de fanatieke atleten zeker niet mogen missen.

09 April 2012 Kruidvat Gillette Paasraces 7 & 9 april:
Het echte autosportseizoen gaat van start tijdens het Paasweekend. Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces beleven alle raceklassen uit het krachtige Dutch Power Pack de seizoensstart. Geniet van wedstrijden van o.a. het Dutch GT, de Clio Cup, Formido Swift Cup, Formule Ford, Radicals en het DPO.

15 April 2012 DNRT Racing Days 13-15 april:
Voor de deelnemers van het DNRT gaat nieuwe racejaar van start op 13, 14 en 15 april. De plezierraces, waar meedoen belangrijker is dan winnen, kennen veel actie op de baan, met o.a wedstrijden met BMW e30’S, Volvo 360’s en Mazda MX-5. Het evenement is gratis te bezoeken. Parkeren 6 euro per auto.

22 April 2012 American Sunday 
De American Sunday is een van de meest succesvolle thema-evenementen op Circuit Park Zandvoort, waar veel aandacht is voor alle gemotoriseerde voortuigen uit het land van de Stars & Stripes. Ook speciale street-legal dragraces maken deel uit van het 402automotive.com-programma.

29 April 2012 Japanse Autosport Festival 
Na het succes 2011, keert het Japanse Autosport Festival terug op Circuit Park Zandvoort. Vrijwel alle Japanse merken zijn vertegenwoordigd, in de meest uiteenlopende tuningsuitvoeringen. Naast het Show & Shine op de paddock, is er ook actie op de baan met sprints en de time attack.

06 May 2012 ADAC Masters Weekend 4-6 mei:
Met het ADAC Masters Weekend kent Circuit Park Zandvoort een nieuwe international topevenement op de kalender. Naast wedstrijden in de ADAC Procar Series, ATS Formule 3, Supercar Challenge en Formula ADAC is een grote rol weggelegd voor het heftige GT geweld van de ADAC GT Masters.

20 May 2012 Historische Zandvoort Trophy & Great British 
De State of Art Historische Zandvoort Trophy mag met recht een klassieker genoemd worden. Niet alleen komt de crème de la crème van de Nederlandse historische autorensport in actie op de racepiste, ook wordt het publiek door de HARC getrakteerd op een fraaie collectie oldtimers in de paddocks, met op zondag 20 mei op de paddock het speciale thema evenement Great British.

28 May 2012 Profile Tyrecenter Pinksterraces 
De maand mei sluit wervelend af met de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Ook het Dutch Power Pack maakt deel uit van het raceprogramma, met wedstrijden van het Dutch GT Championship, de Formido Swift Cup, Formule Ford en het Dutch Production Open. En het toetje: de Radical Sportscar Masters.

03 June 2012 VW Funcup 8 Hours 
Een nieuw evenement op de kalender is de Fun Cup. Een serie die vooral draait om plezier, maar waar toch erg serieus gestreden kan worden om de punten. Op het menu staat een acht-uursrace van de rappe Volkswagen Kevers die hun oude imago volledig van zich afstoffen.

09 June 2012 DNRT Racing Days II 
De DNRT Racing Days zijn twee goedgevulde dagen vol met autorensport op plezier- en amateurniveau. Wedstrijden met diverse toerwagens worden afgewisseld door races van onder andere de Westfield Ciup, Volvo 360 Cup, BMW e30 Cup en de DNRT Endurance. 

17 June 2012 Fast-Car Festival 
Het ultieme auto-festival gericht op de sportieve en exclusieve auto’s. De meest indrukwekkende droomauto’s zijn te bewonderen, evenals gridgirls, tuning 2.0, hotrods en nog veel meer. Het populaire lifestyle evenement beleeft op 17 juni zijn tweede editie.

24 June 2012 Italia a Zandvoort 
Het beroemde thema-evenement Italia a Zandvoort tovert, op de laatste zondag in juni, Circuit Park Zandvoort om tot een waar Italiaans paradijs. Deze meest exotische voertuigen uit het Zuid-Europese land zijn te beworden, evenals de vele stand met kleding, sierraden en andere Italiaanse producten.

01 July 2012 DNRT Sponsordag 
Met het DNRT op de baan is er altijd veel te zien en veel te beleven. Coureurs strijden in zogenaamde breedstesport klassen en zoeken met plezier naar de grenzen van de Tarzanbocht en het Scheivlak. Het evenement is door raceliefhebbers gratis te bezoeken. 

15 July 2012 Masters of Formula 3 13 - 15 juli:
De internationale confrontatie tussen de beste Formule 3 coureurs van de wereld. Ook het bijprogramma is geweldig, met naast het Dutch GT, Clio Cup en de Formule Ford, ook wedstrijden van de BOSS GP Series met F1 auto’s. Ook een aantal spectaculaire demonstraties staan op het programma.

12 August 2012 Dutch Power Pack Festival:
Het DPP Festival is een gevarieerd international race-evenement met een hoofdrol weggelegd voor de series uit het Dutch Power Pack. Naast races van de Renault Clio Cup, Dutch Formula Ford, Formido Swift Cup, Dutch Production Open en de Radical Cup, zijn er ook wedstrijden van de Historic Formula Monoposto.

19 August 2012 DNRT Racing Days III 17-19 augustus:
De DNRT Racing Days zijn drie goedgevulde dagen vol met autorensport op plezier- en amateurniveau. Wedstrijden met diverse toerwagens worden afgewisseld door races van onder andere de Westfield Ciup, Volvo 360 Cup, BMW e30 Cup en de DNRT Endurance. 

26 August 2012 DTM 24 & 26 augustus:
Europa’s sterkste toerwagenkampioenschap sluit augustus met veel spektakel af. Het publiek kan zich opmaken voor een stevige driestrijd tussen de brullende pk-monsters van Audi, Mercedes-Benz en BMW. Ook de F3 Euro Series, Porsche Carrera Cup en Supercar Challenge komen in actie.

02 September 2012 Historic Grand Prix 1 & 2 september:
Voor het eerst sinds jaren zullen racefans weer het echte Zandvoortse Grand Prix gevoel kunnen beleven. Naast races van historische pre-66 Grand Prix Cars, wordt het publiek getrakteerd op races van de Grand Prix Masters met F1 auto’s in hun originele staat, sportscars en historisch GT’s.

09 September 2012 DNRT Racing Days IV:
De DNRT Racing Days zijn drie goedgevulde dagen vol met autorensport op plezier- en amateurniveau. Wedstrijden met diverse toerwagens worden afgewisseld door races van onder andere de Westfield Ciup, Volvo 360 Cup, BMW e30 Cup en de DNRT Endurance. 

16 September 2012 AutoMaxx Super Sunday 
De AutoMaxx Super Sunday van 402automotive.com kent een gevarieerd programma waarbij liefhebbers van snelheid en tuning op hun wenken bediend worden. Naast de aanwezigheid van verschillende merkenclubs, wordt er ook op de baan fel gestreden tijden de Shoot-Out en de Time Attack.

23 September 2012 Trophy of the Dunes:
In de Dutch Power Pack Series zal fel worden gestreden om de punten. Het is immers de laatste stop, voordat de klassen in oktober de seizoenfinale beleven. Voor het Dutch Formula Ford Championship is het zelfs al het beslissende weekend. 

30 September 2012 State of Art GP Classic & Nationaal Oldtimer Festival:
Een weekend vol legendarische bolides uit de GT en toerwagenseries van de jaren ’60, ’70 en 80, vormt de basis van de State of Art GP Classic. Zondag wordt het evenement nog groter met het Nationaal Oldtimer Festival, met de meeste bijzondere klassiekers bij elkaar verzameld op een locatie.

07 October 2012  Formido Finaleraces 5 - 7 oktober:
Bij de Formido Finaleraces schakelt Circuit Park Zandvoort nog eenmaal door naar het hoogste niveau, met de finales van het Dutch Power Pack. Voeg daarbij wedstrijden van het FIA GT1 World Championship, SRO GT4 Cup en het FIA GT3 European Championship en je hebt een evenement dat je niet mag missen.

21 October 2012  DNRT Finales 19-21 oktober:
Ook binnen het DNRT is oktober de maand waarin gestreden wordt om de laatste punten van de diverse plezierkampioenschappen. Drie volle racedagen staan op het porgramma met verschillende raceklassen, waaronder de Saker Sportscar seizoensfinale. Toegang gratis, parkeren 6 Euro.

03 November 2012  Zandvoort 500 
Traditioneel wordt het officiële autosportseizoen afgesloten met de Zandvoort 500. De 500-kilometer tellende wedstrijd vormt echter ook de start van het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013, met boeiende gevechten tussen GT’s en toerwagens in vier verschillende klassen.

Bron: cpz.nl 

© copyright 2020  Your-Event.nl

Site by: Egogo Websolutions