Your Event

Hartelijk welkom

Weer op podium tijdens Trophy of the Dunes

06-09-11


Na zijn dubbelzege tijdens de Masters of Formula 3, liet Jos Kiekens ook tijdens de Trophy of the Dunes geen enkele twijfel over zijn talent bestaan. Kiekens leidde van start tot finish de eerste race van de Suzuki Swift Cup, waardoor hij voor de derde keer op rij op de hoogste trede van het erepodium stond. Sven Snoeks finishte als tweede vlak achter Kiekens, waarmee Certainty Racing Team een klinkende 1-2-score behaalde. Na afloop bleken de beide Certainty Suzuki’s niet geheel conform het technisch reglement, waardoor Kiekens’ zege niet officieel de boeken in gaat. Toch was Kiekens ook in de tweede race met veel gevechten weer de smaakmaker, die hem wederom  op het erepodium deden belanden. In de Renault Clio Cup viel Niels Langeveld met een vierde plek net buiten de prijzen.

Met twee indrukwekkende zeges, was Jos Kiekens tijdens de Masters of Formula 3 onverslaanbaar. Ook in de openingsrace tijdens de Trophy of the Dunes was het pas 16 jarige talent weer een klasse apart en behield van start tot finish de koppositie. “Ik had een goede start, ook al knipperde het startlicht twee keer”, zei Kiekens. “In de tweede ronde werd het nog spannend toen ik even dwars ging en Sven naast me wist te komen. Maar ik wist tot de finish de leiding te behouden. Om drie overwinningen op rij te kunnen vieren is echt geweldig, dat had ik echt niet verwacht. In de tweede race was het redelijk pittig om vanaf de achtste positie naar voren te komen. De posities werden heel fel verdedigd, maar ik kon toch naar de derde plek opklimmen. Om de tweede plek te kunnen pakken, duurde de race net te kort.”


Sven Snoeks: ‘We waren het snelste team’

Sven Snoeks kon in de openingsrace in de slipstream van zijn leidende teamgenoot de tweede positie zeker stellen, maar zag zijn klassering na afloop vanwege een technische afwijking aan de auto verloren gaan. In de tweede race volgde er voor hem een tweede teleurstelling; vanuit leidende positie kreeg Snoeks een drive through penalty opgelegd, vanwege een aanvaring met een andere deelnemer. Hij zag een mogelijke zege devalueren tot een achtste plek. “De eerste race ging goed, met aanvankelijk een 1-2-zege voor het team”, aldus Snoeks. “Voor het kampioenschap was het een belangrijk resultaat, maar na afloop werden we helaas op klein technisch gebrek afgekeurd. Dat was heel erg zuur. In de tweede race kreeg ik bij de start een duw van achter van een andere deelnemer, waardoor ik Mike Hesse buiten mijn schuld om lanceerde. Tot overmaat van ramp kreeg ik daarvoor een drive through penalty en eindigde ik als achtste. Samen met mijn teamgenoot Jos waren we de snelsten, maar helaas waren de resultaten er niet naar. We gaan er tijdens de Finaleraces voor om het seizoen waarin wij het snelste team waren, wederom winnend af te sluiten.”

 

Niels Langeveld: ‘Schade beperkt gehouden’
Met een negende tijd in de kwalificatie, kwam Niels Langeveld 0,038 seconde te kort voor de achtste positie, dat hem de beste startpositie voor de tweede race in de Renault Clio Cup zou bezorgen. “Op dat moment wist ik al dat het een lastig weekeinde zou worden en dat werd het ook”, zei Langeveld. “In de eerste race kon ik met grote moeite een zevende plek uit het vuur slepen, meer zat er echt niet in. Ik begon even aan mezelf te twijfelen, maar het bleek dat de versnellingsbak voor problemen zorgde. Die hebben de jongens van het team wonderwel binnen twee uur vervangen en ik voelde in de tweede race echt verbetering. Vanaf de negende plek kon ik – ook dankzij wat uitvallers – naar de vierde plek doorstoten. Daarmee hebben we de schade van dit weekeinde denk ik erg goed beperkt gehouden. Ik sta nu op de derde plaats in de tussenstand. Daar ben ik blij mee en die plek wil ik tijdens de Finaleraces definitief veiligstellen.”

Certainty is partner van Your-Event.nl

UITSLAG TROPHY OF THE DUNES
Renault Clio Cup Race 1: 1. Max Braams, 19 ronden in 40:35.974 (gem. 121,302 km/h), 2. Sandra van der Sloot, op 0,949 seconde, 3. Sheila Verschuur, op 1,420, 7. Niels Langeveld op 9,403 en 11. Marcel Duits op 15,946.
Renault Clio Cup Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 12 ronden in 24:53.738 (gem. 124,937 km/h), 2. Sandra van der Sloot, op 0,864 seconde, 3. Marcel Dekker, op 6,080, 4. Niels Langeveld op 13,971 en 9. Marcel Duits op 19,453.

Stand Renault Clio Cup na twaalf van veertien races:
1. Sebastiaan Bleekemolen, 162 punten
2. Sheila Verschuur, 134
3. Niels Langeveld, 113
12. Marcel Duits, 56

© copyright 2020  Your-Event.nl

Site by: Egogo Websolutions