Your Event

Hartelijk welkom

Certainty Racing Team begint nieuwe jaar op het podium

12-01-11


Certainty Racing Team is het autosportseizoen 2011 goed begonnen. Afgelopen zondag kwamen Suzuki Swift Cup-kampioen Niels Langeveld en de Rus Lev Fridman in actie tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort. Het Certainty-duo volbracht met een BMW 120d de - voor de helft in het donker verreden - Nieuwjaarsrace met een tweede positie in de dieselklasse (zestiende algemeen).

Niels Langeveld behoeft als regerend Suzuki Swift Cup-kampioen eigenlijk geen nadere introductie. En zijn nieuwe teamgenoot Lev Fridman is ook geen onbekende naam in de Nederlandse autosport. Fridman reed in het verleden in onder andere de Toerwagen Diesel Cup, het Dutch GT4 Championship, het Russian Touring Car Championship en daarnaast stond hij aan de start van enkele races het FIA World Touring Car Championship. Tijdens de Nieuwjaarsrace, de eerste Nederlandse autosportrace van het jaar, stond een indrukwekkend startveld van 39 auto's aan de finish. Het tweetal Fridman / Langeveld hield zich met de BMW 120d knap staande in het sterke startveld en werd als zestiende algemeen (tweede in de klasse) geklasseerd.

Zondag 6 februari staat de volgende race - de "4 uur van Zandvoort" - op de kalender van het Winter Endurance Kampioenschap.

Certainty is partner van Your-Event.nl

UITSLAG NIEUWJAARSRACE 2011
1. M. Bleekemolen / S. Bleekemolen / Bouhuys / Albert, Porsche 997 GT3 Cup, 110 ronden in 4 uur 2:35,912 seconden, 2. Van Hulst / De Laat / Verheul, DNRT V8, op 1:27,159, 3. Den Boer / Knap, BMW 320d, op 2 ronden, 16. Langeveld / Fridman, BMW 120d, op 12 ronden

© copyright 2020  Your-Event.nl

Site by: Egogo Websolutions